مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان گفت: از ۶۲۰۰ کیلومتر راه روستایی استان تاکنون ۳۳۴۳ کیلومتر آسفالت شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزاد حسنی عصر امروز در دیدار نوروزی مجموعه راهداری و حمل و نقل جادهای استان با نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نگهداری و بهرهبرداری از راههای اصلی، فرعی، شریانی و احداث و بهسازی راههای روستایی استان در حیطه وظایف ماست، اظهار داشت: 1700 کیلومتر طول راههای اصلی و 6200 کیلومتر طول راه روستایی کردستان بوده که تاکنون از میزان 3343 کیلومتر راه روستایی آسفالت شده است.
وی ضریب بهرهمندی خانوارهای روستایی با بیش از 20 خانوار جمعیت در استان از جاده آسفالته را 67.4 درصد عنوان کرد و افزود: این میزان در سطح کشور 82 درصد بوده که کردستان در این بخش نسبت به میانگین کشوری از عقبماندگی سنوات گذشته برخوردار است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان با اذعان به اینکه بیش از 2800 کیلومتر از راههای روستایی استان خاکی و ماسه شسته بوده و عمده مطالبات مردمی آسفالت این راههای روستایی است، تصریح کرد: لکهگیری آسفالت، نصب تابلو علائم و خطکشی به صورت مداوم در طول سال در حال انجام است.
وی خاطر نشان کرد: در فصل زمستان سال گذشته اکیپهای برفروبی راهداری در قالب 413 دستگاه خودرو سنگین و نیمه سنگین 100 برابر طول راههای اصلی یعنی 173 هزار کیلومتر باند از محورهای استان و 13.5 برابر طول راههای روستایی؛ 6200 کیلومتر برفروبی به صورت شبانهروزی انجام دادند.
حسنی بیان کرد: در سفر اواخر سال گذشته رئیسجمهور به استان، 1500 میلیارد تومان اعتبار در بازه زمانی سه ساله به بهسازی راههای روستایی کردستان اختصاص یافت که در همین راستا احداث و بهسازی 375 کیلومتر راه روستایی در دستور کار قرار گرفته و قراردادهایش منعقد شده است. تعهد سال اول 89 کیلومتر بود که با تلاش همکارانم 181 راه روستایی تحویل داده شده و رتبه نخست کشور را در این بخش کسب کردیم.
وی با اذعان به اینکه وضعیت راههای برخی از شهرستانها همچون قروه و دهگلان مناسب و مریوان، سروآباد و بانه به دلیل وضعیت توپوگرافی نامناسب و نسبت به شاخص و میانگین کشوری پایینتر است، اعلام کرد: در سال 1400 کل اعتبارات این حوزه 620 میلیارد تومان که در سال گذشته به یک هزار و 500 میلیارد تومان افزایش یافت که بخشی از آن تاکنون تخصیص یافته و امیدواریم مابقی نیز اختصاص یابد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان با بیان اینکه از 1700 کیلومتر راه اصلی، 1200 کیلومتر دارای خرابی شدید و نیازمند روکش آسفالت و لکهگیری است، ادامه داد: در سنوات گذشته 60 تا 70 کیلومتر روکش انجام شده که سال گذشته اقدامات این حوزه به 210 کیلومتر رسید.
حسنی از کاهش میزان تصادفات و تلفات جادهای در شهریور تا اسفندماه سال گذشته در کردستان خبر داد و افزود: کردستان در کاهش تصادفات رتبه دوم را کسب کرده و در ایام نوروز امسال نیز ایستگاههایی برای استراحت رانندگان نیز برپا شد.
انتهای پیام/481/